Kerstkaart 2022

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Kerstkaart 2022

 

Australorp Club Nieuwsbrief.

Het Jaar 2022

Een jaar dat wij elkaar...

nauwelijks hebben gezien, de tentoonstellingen werden allen afgelast.

En tot overmaat van ramp waren wij genoodzaakt om onze clubdag in Amersfoort af te lassen. Juist dit jaar dat wij van plan waren, in samenwerking met de Sebright Club een geslaagde en gezellige clubdag van te maken, maar helaas de vogelgriep speelde ons parten.

Het bestuur had er nog vertrouwen in dat wij elkaar tijdens Oneto of de Noordshow zouden ontmoeten, maar helaas ook deze tentoonstellingen gingen niet door en de Noordshow worden geen hoenders en watervogels gevraagd.

De vraag rijst hoe nu verder, enkele van onze leden die ik gesproken heb stelde mij de vraag, als de vogelgriep in ons land blijft moeten wij dan nog wel de aantallen Australorps fokken om het mooie ras in stand te houden of zijn wij voor de veevoeder bedrijven bezig.

Een ander punt wat wij in het bestuur besproken hebben is de vraag, moeten er in de toekomst geënt worden tegen vogelgriep. Zelf heb geïnformeerd bij onze plaatselijke dierenarts, die vertelde mij dat ze op dit moment in Europa en ook in Nederland volop bezig zijn met de ontwikkeling van het vaccin. Maar uit zijn gegevens zijn er op dit moment nog geen goed gekeurde vaccins aanwezig.

Tevens stelde wij ons de vraag wie moet dan het vaccin gaan toedienen, is dat de dierenarts of mag een afgevaardigde van een plaatselijke vereniging dat doen.

In deze nieuwsbrief heb ik de ervaring van een fokker van mijn vereniging opgenomen.

Een ander punt dat ons zorgen baart, is de vergrijzing in onze vereniging. Enkele grote fokkers onder ons hebben te kennen gegeven te stoppen met de dieren. Zelf heb ik ook geen dieren meer, ik heb de taak opgenomen om mantelzorger te zijn voor mijn vrouw, die heeft de ziekte Alzheimer. Maar ondanks dat ik geen Australorps bezit blijf ik wel zolang ik het kan doen betrokken bij de Club.

Administratief kan ik het allemaal nog goed beheren en zal ik u langs deze weg met de Nieuwsbrief en Clubblad u op de hoogte houden van het wel een wee van onze vereniging.

En u weer snel te ontmoeten op de clubdag en tussen de kooien.

 

Administratie.

Zoals ik u al vermelde blijf ik de administratie van de vereniging op mij nemen, daarom heb ik bij deze Kerstboodschap de factuur en een nieuwe ledenlijst toegevoegd.

U zult zich afvragen waarom onze vereniging nog geen automatische en telebankieren heeft.

Wel dat is gedaan om de kosten van het bankieren zo laag mogelijk te houden, want de kosten van het zakelijke bankverkeer kost ons elk jaar 175,- euro. En dan hebben wij als vereniging het laagst tarief. Er is in het bestuur wel eens besproken om de zakelijke rekening op te heffen en een particuliere rekening te nemen, alleen de controle is dan want onoverzichtelijker. Daarom heb ik voor de goedkoopste manier gekozen en de nieuwsbrief en factuur bij de Kerstboodschap mee te sturen.

Ondanks de weinige activiteiten van onze vereniging door de vogelgriep, spreek ik de wens uit dat u onze vereniging zal blijven steunen met het mooie ras Australorp voor Nederland willen behouden en u contributie voor het nieuwe jaar zal willen overmaken.

Wij als bestuur zullen er alles aan doen om de Australorp Club Nederland in het nieuwe jaar zo goed mogelijk te vertegenwoordigen bij KLN en tentoonstellingsorganisaties.

 

U secretaris Aad Glas