Het ontstaan van de Chocolade Australorpkriel (deel 3)

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

 

 

Einde in zicht?!

 

In het voorjaar van 2013 wordt de vierde generatie gefokt. Er zijn twee koppels gemaakt. De eerste koppel is de chocolade haan zonder kuif uit de derde generatie met zwarte australorp hennen. En de tweede koppel is een zwarte australorp haan met chocolade hennen met een klein kuifje uit de derde generatie.

Uit deze combinaties komen totaal 20 chocolade kuikens!! Er werd verwacht dat er meerdere dieren zonder kuif tussen zouden zitten en dit is ook zo. Totaal 7 chocolade hanen en 3 chocolade hennen zonder kuif! Uit de koppel met de haan zonder kuif zijn ook allemaal kuikens zonder kuif gekomen. Ook het type enhet karakter lijken steeds meer op een australorpkriel.

Figuur 1, Chocolade dieren met en zonder kuif, vierde generatie.

 

In december 2013 was de Europashow voor de australorps. Op deze show zijn een chocolade hen en een chocolade haan ingezonden. Beide hebben een predicaat ZG 94 gekregen! De reacties van de mensen waren heel positief. Dit geeft goede moed voor de erkenning.

 

Vervolgens zijn er nog drie hanen naar de clubshow van de plaatselijke vereniging geweest, daar waar het allemaal begon met het chocolade Hollandse witkuif haantje. Hier heeft een van de hanen zelfs een F als predicaat gekregen!

 

Wat nog rest is de erkenning van deze kleurslag voor de australorp krielen in de Nederlandse standaard.